Спортен магазин

Лампи за солариум

Ние сме директен вносител на лампи за солариум от двата най-големи завода за производство в света. Предлагаме всички видове лампи за солариуми с гарантирано качество на най-добрите цени.

Виж цените на лампите за солариум

Каква е разликата между различните лампи за солариум?

Всички лампи за солариум са разделени на два вида: на лампи с високо и с ниско налягане . Соларните лампи с високо налягане са тръбна колба (пура) с два електрода по краищата , пълни с живачни пари и инертен газ. Тези лампи изискват по-малко охлаждане в сравнение с лампи с високо налягане имат голяма площ на експозицията, но като следствие, по-ниска мощност UV на квадратен метър в сравнение с лампите с високо налягане. Тези лампи се използват в почти всички видове и модели солариуми днес. Лампи за солариум с ниско налягане са сравнително евтини и имат по-голям потребителски характеристики за оптимални резултати. Срокът на експлоатация на тези лампи е 600, 800 или 1000 часа, в зависимост от катода на лампата. Много по-изгодно е да се купуват соларни лампи с по-дълъг експоатационен живот.

Лампите за солариум с ниско налягане са разделени на рефлекторни и без рефлектор. Не-рефлекторната лампа за солариум, не разполагат с отразяваща повърхност на ултравиолетовите лъчи и излъчва ултравиолетова светлина на 360 градуса. Не-рефлекторните лампи са по-евтини и се използват в повечето случаи в моделите на солариуми с малко лампи (до 24 бр), за да се намали ефекта "ивици ". Рефлекторни лампи за солариум са най-популярни сред и използвани в солариумите, както и от купувачи на лампи за смяна в солариума. Тези пури имат рефлектор, отразяващ ултравиолетовите лъчи само в едната посока, която е насочена към клиента и ефикасността е увеличена с повече от 40%.

Лампи за солариум с високо налягане имат много компактни размери и висока мощност ( 250 до 2000W ) и се инсталират в тези места в солариума, където това е необходимо за постигане на силна UV експозиция на сравнително малка площ. Обикновено , тази зона е лицето, шията, рамото. Тези устройства са със значително по-високи характеристики на въздействие на ултравиолетовата светлина и изискват сериозно охлаждане по време на работа. В тези устройства живачен и инертен газ се изпомпва под високо налягане и за ултравиолетово лъчение се използва дъгата. Сервизният живот на тези лампи е подобен на лампи с ниско налягане. Препоръчваме използването на соларна козметика преди солариум. 

спортен магазин