Спортен магазин

Кростренажори

Това са кардио уреди, които натоварват най-много на брой мускулни групи. Респективно и най-търсеният и продаван фитнес уред. Идеята за производството му е взаимствана от един от най-трудните и енергоизразходващи спортове - ски бягането. Ако имате възможност да купите само един фитнес уред, с който да поддържате оптимална физическа форма, спокойно може да се спрете на кростренажор. Ние сме официален представител на всички предлагани в сайта кростренажори и ги внася директно от фирмите производители, като осъществява сервиз на територията на страната

Цени и каталог с кростренажори

Null

С тренировка на кростренажори можете да постигнете фантастичен резултат при изгаряне на мазнини и много добър стягащ фитнес ефект. При едно проучване в Университета Мисури, изчисляващо използването на кислород, образуване на млечна киселина, сърдечната честота , и осезаемото усещане за напрежение, усетени при тренировка на кростренажори в сравнение с бягащи пътеки, е установено , че упражненията с кростренажор са почти идентични с тренировките на пътека във всяко едно отношение, но елиптикала оказва много по-малко вредно въздействие върху ставите.

Друго проучване сравнява видовете мускулна активност на квадрицепсите и прасците по време на наземно ходене, ходене по бягаща пътека , тренировка с велоергометър и кростренажор. С кростренажори се активират много по-добре квадрицепса и се подобрява координацията на квадрицепса и на прасеца значително повече, отколкото с някой от другите видове физически упражнения! Като се има предвид, че повечето хора имат слаби четириглави мускули в сравнение с прасците, това определено е още едно предимство на кростренажора, особено ако често тичате или карате колело и искате балансирани мускули.

При друго изследване , което е проведено в университет Dalhousie в Канада при сравнение на тренировките с кростренажори и ходене е установена по-голяма мускулна активност на седалищния мускул и външните тазобедрени мускули по време на тренировка с елиптикал.

Интересното е, че друго проучване , в университета в Айдахо установи, че с увеличаване на дължината на крачката на кростренажора, повече се изгарят повече - без всъщност да се чувствате, че тренирате по-усърдно - което е много добре да се знае, ако тренирате на закрито с професионален кростренажор с по-голяма дължина на крачката. С други думи, въпреки че кростренажорите може да приличат на пътеката по отношение на изгаряне на калории, кростренажори с дълга крачка гарантира, че наистина има увеличаване на изгаряне на калории с по-малко усилие.

Друго предимство е използване на горната част на тялото и мускулите на гърба, благодарение на подвижните дръжки. В сравнение с бягащата пътека, кростренажорът е по-лесен за преместване и е чудесен начин да спестите място. Рагледайте и предложенията ни за колела